De Tekstsmid is het tekstbureau van Chris Bernasco, gestart in 2016. Daarvoor werkte ik als redacteur bij Reader’s Digest en Chris Bernasco (De Tekstsmid) in gesprek met een klantals communicatieadviseur bij Natuurmonumenten. In beide functies vond ik het fijn om specialistische informatie om te zetten in begrijpelijke en lekker leesbare teksten. In boeken, documentaire-teksten, nieuwsberichten en artikelen.

Mijn belangstelling strekt zich uit van duurzaamheid, bouw en techniek tot natuur & landschap en ruimtelijke ontwikkeling – én tot alle dingen die jou als opdrachtgever bezighouden.

Profiel
Inhoudelijk geïnteresseerd en betrouwbaar. Vriendelijk, gevoel voor humor. Ik vind het leuk om mensen vanuit mijn vakmanschap te helpen.


Professioneel netwerk

Ik ben aangesloten bij Tekstnet, beroepsvereniging van tekstschrijvers. Omdat ik me graag blijf ontwikkelen, onder meer door intervisie met andere tekstschrijvers.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid
Binnen het bewonersplatform Duurzaam Amersfoort-Zuid en privé maak ik me sterk voor duurzaamheid. Bijvoorbeeld door autodelen te stimuleren en elkaar te ondersteunen met kennis en ervaring op het gebied van zonnepanelen en woningisolatie. En door privé mijn steentje bij te dragen.

Popmuziek   
De muziek neemt een bijzondere plek in mijn leven in. Als bandlid van Echte Mannen sta ik af en toe op de planken met eigen Nederlandstalig repertoire. Ook schrijf ik graag over popmuziek, bijvoorbeeld voor VPRO’s popportal 3voor12Utrecht en mijn eigen blog Goeie Nummers. In 2020 verscheen mijn eerste boek: Diepe groeven.

Meer informatie
Op mijn LinkedIn-profiel vind je een uitgebreid cv. Of neem contact op via 033 – 200 74 86 of info@tekstsmid.nl. Of ga naar de contactpagina.